logo Limburgs Erfgoednet Historische Kring Horst

Deelnemers overzicht

Historische Kring Horst

De Historische Kring Horst is onderdeel van museum de Kantfabriek en voortgekomen uit de voormalige Stichting de Oudheidkamer Horst. Wij hebben als missie om het verleden van Horst tastbaar te maken en levend te houden voor Horstenaren en andere geïnteresseerden. Een team van vrijwilligers is wekelijks aan de slag met het verzamelen en zorgvuldig bewaren van voor Horst belangrijke voorwerpen en documenten. Daarnaast doen we onderzoek naar de geschiedenis van Horst en de regio. We werken nu aan het digitaal ontsluiten van delen van onze collectie, zodat nog meer Horstenaren kunnen ontdekken hoe bijzonder de geschiedenis van ons dorp is.

Wat doen we zoal?

Archeologie
We beheren een collectie archeologische voorwerpen die opgegraven zijn in deze regio. Van de voorwerpen van een oude smidse, opgegraven bij de bouw van het gelijknamige appartementencomplex in het centrum van Horst is in museum de Kantfabriek een expositie ingericht.

Genealogie
We beschikken over heel veel stamboomgegevens uit de kerkregisters en akten van de burgerlijke stand uit Horst en omliggende dorpen. Ook hebben we een unieke collectie van zo’n 80.000 bidprentjes. Een goede start voor stamboomonderzoek.

Streekgeschiedenis
In het documentatiecentrum vind je meer dan 4000 boeken, tijdschriften en documenten over de streekgeschiedenis van Horst en het Land van Kessel.

Collecties
We beheren een grote collectie foto’s, genomen in Horst en omgeving. Daarnaast beheren we een collectie voorwerpen die een beeld geven van de ontwikkeling en geschiedenis van Horst.

Afbeeldingen worden geladen

Social Feed

Loading Social feed

Limburgs Erfgoednet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae