logo Limburgs Erfgoednet

Nieuws

Lancering website Limburgs ErfgoedNet

Tijdens de Maand van het Digitaal Erfgoed ziet de website van het Limburgs ErfgoedNet het levenslicht. Een kopgroep van deelnemers ging in de eerste helft van 2021 van start en presenteert tijdens een online bijeenkomst op 19 november de eerste resultaten.

Benieuwd naar de resultaten of wil je meedoen? Sluit dan aan tijdens de online presentatie op 19 november van 10.00 tot (uiterlijk) 12.00 uur. De initiatiefnemers en deelnemers presenteren de eerste online zichtbare resultaten, delen hun ervaringen en informeren Limburgse erfgoedorganisaties en -vrijwilligers over hoe ze mee kunnen doen.

Het Limburgs ErfgoedNet is een initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met de Coöperatie Erfgoed Limburg en biedt ondersteuning aan musea en (vrijwilligers)organisaties die het vaak ontbreekt aan de benodigde middelen, faciliteiten en kennis voor toekomstbestendig beheer van hun digitale collecties. Het uiteindelijke doel is zoveel mogelijk inwoners en (digitale)bezoekers van Limburg de rijkheid aan Limburgs erfgoed te laten beleven.

Kijk voor meer informatie en de aanmeldlink op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg.

 

Limburgs Erfgoednet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae