logo Limburgs Erfgoednet

Hulp bij zoeken

 

Hoe kan ik mij aanmelden voor deelname aan het Limburgs ErfgoedNet?

Neem voor meer informatie en de voorwaarden voor deelname contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., digitaal erfgoedcoach bij het Huis voor de Kunsten Limburg.  

 

Hoe kom ik terug op de homepage?

Als je links boven op het logo klikt, ben je terug op de homepage. Je kunt ook het menu rechts boven gebruiken om door de website te navigeren. Zo ben je snel op de juiste plek. 

 

Kan ik ook zoeken binnen de collectie van een deelnemer?

Ja, dat kan. Je doet dat door in de Homepage te klikken op "deelnemers". Kies vervolgens de gewenste deelnemer. Wanneer je nu een zoekactie uitvoert, zoek je enkel in de collectie van de betreffende deelnemer.  

 

Kan ik zoeken met een wildcard?

Ja, dat kan. Een * voor of achter een woord vervangt meerdere tekens. (motor* = motor, motoren, motorfiets; *lantaarn = lantaarn, straatlantaarn, gaslantaarn enz.; *lantaarn* = straatlantaarnpalen). 

 

Hoe kan ik specifieker zoeken?

Je kunt op twee manieren jouw zoekvraag afbakenen. Op de Homepage staan de collecties aangegeven waarin je kunt zoeken. Maak je hier geen keuze dan doorzoek je alle collecties. Je kunt echter ook specifiek binnen een van de collectietypen zoeken. Kies je een collectie dan verschijnt een beeldscherm met zoekfilters: ‘deelnemers’, ‘bron’, ‘vervaardiger’, ‘trefwoorden’, ‘onderwerp’ en ‘plaats’. Je kunt je zoekresultaat specifieker maken door op een van de filters te klikken. Verder kun je ook afbakenen door woorden uit te sluiten. Je zoekt bijvoorbeeld op het woord 'paard' maar je wilt de combinatie met ‘wagen’ uitsluiten. Je vult dan in: 'paard -wagen' (niet wagen). Het zoekresultaat wordt daarmee specifieker. Zet je de termen paard en wagen tussen aanhalingstekens dan zoek je op deze specifieke combinatie ("paard en wagen")  

 

Ik krijg veel minder zoekresultaten dan ik verwacht had. Hoe kan dat?

Je hebt misschien (te) veel zoekwoorden ingevoerd. Er kan sprake zijn van spellingvariaties. Misschien staan er nog filters aan die je weg kunt klikken. Je kunt ook gebruik maken van een wildcard (*). En het is natuurlijk ook mogelijk dat er weinig of geen beeldmateriaal voorhanden is.  

 

Mag ik op mijn website een link maken naar Limburgs ErfgoedNet?

Ja, dat mag. Graag zelfs! Je kunt op jouw website een link maken naar limburgserfgoednet.nl of naar een onderdeel van de beeldbank. 

 

Kan ik zelf een foto plaatsen op Limburgs ErfgoedNet?

Nee, dat kan niet. Op Limburgs ErfgoedNet staan alleen foto’s die behoren tot de collectie van de deelnemers. Deze houden zich altijd aanbevolen voor nieuwe foto’s. De contactgegevens van de deelnemers zijn de vinden op de deelnemerspagina.

 

Kan ik foto’s of documenten die ik bekeken heb ook bewaren?

Elke afbeelding is voorzien van een permalink (icoon met twee schakels, links naast de beschrijving). Deze kun je kopiëren en op jouw eigen computer bewaren.  

 

Kan ik foto’s uit Limburgs ErfgoedNet downloaden?

Deels. Is het item downloadbaar, dan zie je bij de betreffende foto een icoontje (pijl naar beneden) staan.

 

Kan ik commentaar / aanvullingen leveren op een foto uit Limburgs ErfgoedNet?

Ja. Dit doet je door te klikken op het icoon ‘reacties' in de balk links van de foto. Jouw commentaar wordt beoordeeld door de collectiebeheerder. 

Limburgs Erfgoednet maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae